Over de woning
Omschrijving
Het Imminkplein in IJsselstein, een verborgen parel die bomvol sfeervolle huisjes staat die voorzien van een prachtige voor-, zij- en/of achtertuin.
De woning op nummer 17 is met uitstek mooi gepositioneerd aan het plein, in de hoek met een royaal perceel. De woning is de afgelopen jaren verhuurd geweest en is nu de uitgelezen kans om jouw droomwoning te creëren.
Het Imminkplein:
Hendricus Immink werd geboren in Muiderberg als zoon van een dominee en groeide op binnen de Nederlands Hervormde traditie. Na zijn studie notariaat werd hij in 1844 door de Kroon benoemd tot notaris in het arrondissement Utrecht, met IJsselstein als standplaats. In 1880 ging hij met pensioen, en zeven jaar later overleed hij.
Net als zijn vader was Immink vanuit zijn geloof sociaal betrokken. Dit bleek onder andere uit zijn initiatief om in de jaren 1850-1860 samen met zes andere notabelen de IJsselsteinse Bouwmaatschappij op te richten. Deze maatschappij, gebaseerd op protestantse principes, had als doel de huisvesting van IJsselsteinse arbeiders te verbeteren door woningen te bouwen en te verhuren. De eerste projecten waren woningen aan het Kronenburgplantsoen, de Kloosterstraat en de IJsselstraat.
In 1911 bouwde de IJsselsteinse Bouwmaatschappij een complex van 32 sociale huurwoningen, waarvan 26 aan een hof (het Imminkplein) en 6 aan de Poortdijk. Dit complex, ontworpen door de Utrechtse architect K. van den Berg, was het winnende ontwerp van een prijsvraag uitgeschreven door de Utrechtse Maatschappij tot Bevordering der Bouwkunst. Vanwege de rode dakpannen werd het complex door de inwoners van IJsselstein ook wel Het Rode Dorp genoemd.
De woning:
Op de begane grond stap je binnen via de entree vanuit waar je naar de eerste verdieping kan of naar de woonkamer. De woonkamer is van mooi formaat en heeft een aangrenzende keuken. In de keuken zit ook de achterom en de toilet.
Op de eerste verdieping zijn 3 kamers die goed te gebruiken zijn voor kinder-, werk- en slaapkamers. Daarnaast is hier een overloop met douchehoek.
Perceel:
Goed om te weten dat het perceel waar de woning op staat indicatief is en nog gesplit en ingemeten dient te worden. Aan de indicatieve metrage kunnen geen rechten worden ontleed. Kosten in meting kadaster voor koper.
De beschikt dus over een voor- zij en achtertuin!
Bijzonderheden:
– Bouwjaar 1910;
– Gemeentelijk monument;
– Woonoppervlakte 61m2;
– Indicatieve perceeloppervlakte is circa 180m2;
– In verband met het te splitsen perceel zullen er extra erfdienstbaarheden worden opgenomen tussen beide percelen. Dit kan van belang zijn als er strijdigheden ontstaan in het kader van het burenrecht, zoals bijvoorbeeld kabels, leidingen in de grond of bebouwing binnen de in de wet genoemde grenzen en recht van overpad;
– Kosten kadaster meting voor koper. De kadasterkosten voor deze inmeting bedragen € 119,00 voor de meting en € 790,00 aan verificatiekosten.;
– Woning dient volledig gerenoveerd te worden;
– Notariskeuze ter verkoper, t.w. Van Grafhorst Notarissen;
– Oplevering in overleg;
– In de koopovereenkomst zullen een ouderdoms-, asbest-, niet-zelfbewoningsclausule worden opgenomen.
Belangrijk om te weten:
– Alle moeite is genomen om de informatie in de aanmelding zo accuraat en actueel mogelijk weer te geven. Fouten zijn echter nooit uit te sluiten. Vertrouw daarom niet alleen op deze informatie, maar controleer bij de aankoop van deze woning de zaken die uw beslissing zouden kunnen beĂŻnvloeden;
– Verkoper behoudt zich te allen tijde nadrukkelijk het recht van gunning voor;
– We gebruiken voor de koopovereenkomst de NVM-koopakte. Daarin staan soms ook extra clausules zoals: m
Details
Kenmerken
- Status Onder bod
- Bouwjaar 1910
- Aanvaarding In overleg
- Soort woning Eengezinswoning
- Type woning Hoekwoning
- Aantal kamers 4
- Aantal slaapkamers 3
- Energielabel G
- Woonoppervlakte 61 m2
- Oppervlakte 180 m2